Головна Новини Бізнес історії успіху З чого почати у квітковому бізнесі: ризики, поради та факапи
commentss НОВИНИ Всі новини

З чого почати у квітковому бізнесі: ризики, поради та факапи

Як відкрити квітковий магазин та зменшити ризики і не допустити помилок у цій справі. Порадами ділиться власниця квіткового бізнесу.

3 березня 2023, 17:25 comments1001
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Як почати квіткову справу і не втрати гроші? Як зменшити ризики, щоб не зробити помилки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю з власницею квіткового магазину Альони Чубашевої для авторського проєкту Віктора Гольдського Selfmade.

З чого почати у квітковому бізнесі: ризики, поради та факапи

Квітковий магазин. Фото з відкритих джерел

Альона Чубашева є успішною власницею квіткового бізнесу, яка ділиться своїми порадами та досвідом у відкриті квіткового магазину.

"В першу чергу людина має розуміти, що квітковий магазин це красиво на людях, але в реаліях це дуже складний бізнес", — говорить власниця квіткового магазину та проводить паралель з Попелюшкою, яка довго працювала, аби отримати свою винагороду.

Власниця бізнесу вважає, що найголовнішим у цій справі – це вибір локації для магазину.

"Найбільша помилка у квітковому бізнесі – це вибрати неправильну локацію. Люди люблять, щоб це було поряд, щоб це було зручно, люди не люблять сходинки, люди люблять бачити", — розповідає Альона Чубашева.

Чубашева говорить, що для відкриття квіткової справи необхідно 300 тис. грн. Основні витрати  — це обладнання:

  • приміщення (не менше 50 кв. м);
  • робоча зона для флориста (робочий стіл);
  • інструменти для роботи (секатори, ножі, степлери, клеї);
  • холодильник (вітрина для квітів).

Приміщення на думку Альони Чубашевої має бути не менш 50 кв. м для зручної роботи.

"Якщо менші магазини, там є незручності, там нема води, там не можна встановити холодильну вітрину, якщо ви поставили холодильну вітрину, там немає місця для флориста, виділили місце для флориста, тоді не буде місце для клієнтів, одна дві людини", — говорить власниця квіткового магазину.

Також Альона Чубашева дає поради щодо інструментів для роботи.

"Я рекомендую не економити на обладнані, краще купити декілька секаторів, але гарної якості. Від якості секатора залежить зріз на квітці. Якщо у вас рваний зріз – квітка не п’є воду, вона швидко у вас загине. Якщо у вас чіткий зріз у вас квітка п’є воду і ви клієнту передаєте гарний букет, який у нього довго стоятиме", — говорить власниця бізнесу.

Більше про квіткову справу в Україні можна дізнатись переглянувши авторський проєкт Віктора Гольдського Selfmade, де власниця квіткового бізнесу Альона Чубашева розповідає деталі цієї справи.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки можна заробити на квітковому магазині в Україні.

Також "Коментарі" писали, що в Україні власники бізнесу можуть перевірити своїх постачальників та партнерів у в системі YouControl на  держзраду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини