Головна Новини Бізнес тарифи Майже 3000 грн: стільки заборгувала за комуналку кожна сім'я в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Майже 3000 грн: стільки заборгувала за комуналку кожна сім'я в Україні

Експерт пояснив, чому ви фактично платите і за себе, і за свого сусіда, який не оплачує комуналку

5 грудня 2020, 07:15
Поділіться публікацією:

Станом на початок листопада в Україні кожна сім'я в середньому заборгувала 2769 грн за комунальні послуги. А загальний борг за комунальні послуги становить 56,1 млрд грн. Чому так відбувається, розповів у матеріалі "Коментарів" громадський діяч, кандидат юридичних наук Сергій Войченко.

Майже 3000 грн: стільки заборгувала за комуналку кожна сім'я в Україні

Фото з відкритих джерел

Як пояснив експерт, дії влади за часів пандемії коронавірусу, слабка підтримка при посиленні тиску на підприємців, зниження рівню достатку на тлі підвищення тарифів — все це призводить до того, що люди не оплачують платіжки. Станом на сьогоднішній день, влада, усвідомлюючи, що це може привести до великого суспільного колапсу, пішла іншим шляхом.

"Вона просто перевела частину відповідальності шляхом збільшення тарифів для тих, хто платить, — каже Войченко. — Тобто, фактично ви платите і за себе, і за свого сусіда, який не платить. Тим самим компенсуєте постачальнику ризики несплати. Також постачальник намагається економити за рахунок зниження якості... Поки, на тлі інших проблем, люди не особливо звертають на це увагу. Але рано чи пізно всьому настає край".

Експерт додав, що тарифний майдан у нашій країні можливий тільки тоді, коли почнуть притягати до відповідальності за несплату цих боргів (у тому числі через суд) і це набуде масового характеру.

Нагадаємо, експерти спрогнозували, коли і чому в Україні ймовірні затримки пенсій і зарплат. За словами аналітиків, до середини наступного року затримки пенсій і зарплат українцям можуть стати цілком імовірним сценарієм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини