Головна Новини Бізнес тарифи Обмеження ціни на газ: в Міненерго розповіли, чи продовжать його на неопалювальний сезон
commentss НОВИНИ Всі новини

Обмеження ціни на газ: в Міненерго розповіли, чи продовжать його на неопалювальний сезон

Тариф у 6,99 гривень за кубометр газу діє лише до кінця березня

12 березня 2021, 19:25
Поділіться публікацією:

У найближчі місяці українці знову можуть відчути збільшення розміру "комуналки" — Міненерго не продовжуватиме "обмежений" тариф на газ у розмірі 6,99 грн / куб.м. Таку інформацію повідомляє "Інтерфакс-Україна", посилаючись на лист Міністерства.

Обмеження ціни на газ: в Міненерго розповіли, чи продовжать його на неопалювальний сезон

У квітні ціни на газ в Україні зміняться. Фото із відкритих джерел

Намірів на продовження "пільгових" цін на газ у чиновників наразі немає. При цьому представники влади сподіваються, що зняття обмежень не стане причиною для значного стрибка газових тарифів. Більш того — вартість газу в контрактах, укладених користувачами на рік вперед, не повинна перевищувати нинішню.

Варто відзначити, що раніше деякі експерти припускали, що тариф у 6,99 гривень за кубометр може бути продовжений хоча б до кінця квітня. До цього, між іншим, готуються і окремі компанії — представники газового ринку України. Тому поки не зовсім ясно, чи будуть українці зустрічатимуть неопалювальний сезон вже з іншими цінами за газ. Ймовірно, все залежатиме від рішення Кабінету міністрів.

Нагадаємо, що раніше "Коментарі" розповідали, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль запевняв — обмеження ціни на блакитне паливо буде діяти до кінця опалювального сезону. Зауважимо, що зазвичай централізоване опалення в Україні вимикають в середині квітня — до 15 числа.

Також на порталі знайдеться експертна оцінка рішення влади щодо введення подібних тарифних обмежень. На думку інвестиційного банкіра Сергія Фукс, подібне нововведення сприяло збагаченню олігархів, а не населення або держави. Детальніше — в нашому матеріалі.

Додатково можна поцікавитися, як в Україні йдуть справи із видобутком газу. Фахівці допоможуть розібратися, наскільки амбітними є плани уряду щодо забезпечення потреб для побутового і не тільки споживання вітчизняним газом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Woldemar

13 березня 2021, 07:16

Купить твердотопливный котел - выгодный экономный вариант автономной и энергонезависимой системы отопления http://tepllo.pp.ua


Новини