Головна Новини Бізнес тарифи Птахофабрики в Україні можуть зупинити виробництво: названо причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Птахофабрики в Україні можуть зупинити виробництво: названо причину

Високі ціни на газ загрожують зупинкою виробництва м'яса птиці

3 січня 2022, 20:36 comments2716
Поділіться публікацією:

Подорожчання природного газу в Україні може спричинити згортання виробництва м'яса птиці. Про це заявляють представники українських птахофабрик, повідомляє профільне видання AgroTrend.

Птахофабрики в Україні можуть зупинити виробництво: названо причину

Птахофабрики в Україні можуть зупинити виробництво - фото з відкритих джерел

Зазначається, що виробники курятини звернулися до голови Міністерства аграрної політики Романа Лещенка. У листі, який підписало вісім українських підприємств, зазначено, що високі ціни на газ загрожують зупинкою виробництва м'яса птиці.

Підприємства називають газ основним енергоносієм, від якого безпосередньо залежать усі виробничі процеси.

"Ще у першому кварталі 2020 року частка енергоносіїв у собівартості кілограми продукції птахівництва становила 1,6 грн, у першому кварталі зросла до 2,11 грн, у листопаді склала вже близько 4 грн, а у грудні злетіла до 6,4 грн", — йдеться у листі.

Крім того, виробники звертають увагу, що через подорожчання блакитного палива, їм доведеться підвищувати ціни на продукцію на внутрішньому ринку. Це, у свою чергу, загрожує тим, що на українських прилавках переважатиме імпортна курятина, що зашкодить вітчизняній галузі.

Зазначимо, що через високу ціну на природний газ в Україні можуть закритися молокозаводи та пекарні та інші підприємства харчової галузі. Експерти зазначають, що такі підприємства в зимовий період зазнають суттєвих збитків. Особливо це стосується комбінатів та господарств, які займаються вирощуванням овочів у теплицях.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що експерт озвучив невтішний прогноз цін на продукти в Україні у 2022 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Алексец

4 січня 2022, 11:55

А депутутам и министрам что? Они ж все думают что деньги берутся из кассы. Они себе наперед сделали зп от 100 тыщ и с уверенностью могут смотреть в завтрашний день!

Иван Сирко

3 січня 2022, 21:21

тупой лживый бред! и все ради того что бы импортировать чужую продукцию. Хотя и сейчас яйца по цене с какают как курс доллара. Зеленского с Порошнко четвертовать!!!


Новини