Головна Новини Бізнес тарифи Тарифи на електроенергію знизять: скільки з жовтня платитимуть українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Тарифи на електроенергію знизять: скільки з жовтня платитимуть українці

Кабінет міністрів прийняв рішення про зниження цін на електрику для населення

11 серпня 2021, 13:50
Поділіться публікацією:

На засіданні Кабінету міністрів України 11 серпня було прийнято рішення про зниження фіксованого тарифу на електроенергію для населення. Про це написав у Telegram прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Тарифи на електроенергію знизять: скільки з жовтня платитимуть українці

В Україні знизять ціни на електрику, фото з відкритих джерел

За словами Дениса Шмигаля, це ініціатива президента Володимира Зеленського. Глава держави доручив уряду переглянути розмір тарифу на електроенергію для населення. Таким чином менше платитимуть українці, які використовують менше 250 кіловатів за годину. Якщо раніше вони платили по тарифу 1,68 гривні за 1 кВт/год, то тепер ціна знизилася до 1,44 гривні за 1 кВт/год.

Споживачі, що використовують за годину більше 250 кіловатів електроенергії, платитимуть як і раніше, тобто 1,68 гривні за 1 кВт/год. Також прем'єр додав, що нові тарифи почнуть діяти з 1 жовтня. Поки що населення платитиме за світло за старими тарифами, які були встановлені на початку року.

За даними уряду, в Україні у середньому в місяць одне українське домогосподарство споживає 168 кіловатів за годину.

Тарифи на електроенергію знизять: скільки з жовтня платитимуть українці - фото 2

Крім того, раніше експерти повідомляли, що тариф на електроенергію може зрости на 30% і сягнути 2,22 гривні у 2021 році та 3,48 гривні у 2023 році. Ціна на електроенергію для населення фіксована, однак діють тарифні коефіцієнти для населення в залежності від проміжків часу.

Раніше портал "Коментарі" писав як оптимізувати ціну на електроенергію. Також портал "Коментарі" повідомляв, що "Нафтогаз" представив новий тарифний план "Комфортний сезон" із найвигіднішою ціною на газ для населення впродовж нового опалювального сезону з жовтня до квітня 2022 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини