Головна Новини Бізнес тарифи В Україні знизили ціну на газ для населення: скільки платитимемо
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні знизили ціну на газ для населення: скільки платитимемо

Рішення уряду про зниження ціни на газ буде діяти тільки на час карантину

18 січня 2021, 10:38 comments1732
Поділіться публікацією:

"Тарифні бунти", які пройшли в різних областях України не залишилися непоміченими владою. Позачергове засідання Кабміну принесло свої плоди — тариф на газ уряд вирішив знизити. Тепер вартість кубометра газу для побутових споживачів складе 6,99 грн.

В Україні знизили ціну на газ для населення: скільки платитимемо

Ціну на газ для українців знизили / фото https://slavdelo.dn.ua/

Як заявив глава Кабміну прем'єр-міністр Денис Шмигаль, нова ціна відрізняється від тієї, яка була у 2018-2019 роках на 1,5 грн в меншу сторону.

"У зимові місяці тих років платіжки в середньому становили 2,5-3 тисячі гривень. Або 75% від тодішньої мінімальної зарплати. Встановлена нами ціна (6,99 грн/куб) означає, що при такому ж споживанні середня платіжка буде приблизно на 500 грн менше. І складе приблизно 40% від мінімальної зарплати", — уточнив прем'єр.

Втім, такий тариф не вічний — він буде діяти тільки на період карантину, але не довше, ніж до 31 березня поточного року. Ціна в 6,99 грн за куб набирає чинності з 1 лютого.

Відзначається, що в зазначену ціну вже включили ПДВ і так звану "абонплату" — оплату транспортування блакитного палива по газопроводах до внутрішніх точок виходу.

Як повідомляв портал "Коментарі", питання підвищення тарифів в Україні — одне з найбільш обговорюваних. Рішення української влади повернути держрегулювання цін на газ деякі схильні вважати продуманою грою, а дехто заговорив про традиційний для Зе-команди спосіб "гасіння пожежі". Про те, хто виграє від тарифних танців, і наскільки успішними будуть спроби приборкати зростання тарифів розбиралися українські експерти.

Нагадаємо, що уряд планує розробку річного газового продукту — з фіксованими цінами на газ протягом всього року. Такою інформацією Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль поділився 15 січня о ефірі програми "Сніданок з 1 + 1".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

сумчатый

19 січня 2021, 08:34

Чтоб выплатить госдолг дыржавы 120 млрд долларов, с каждого живого нужно содрать 4000 долларов. Но чтоб боржники не сразу сдохли, в 2021 году половина бюджета отдаётся западлянцам на погашение процентов по кредиту. Хто нэ скачэ той москаль!

Kymelnitskiy

18 січня 2021, 12:32

Летом закачали в хранилища газ по 2,3 грн за куб, а сейчас слуги олигархов продают самым бедным в Европе в четыре раза дороже, чтобы ихние хозяева не обеднели.


Новини