Головна Новини Бізнес податки Експерт розповів, хто постраждає від внесення змін до Податкового кодексу
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, хто постраждає від внесення змін до Податкового кодексу

Мета, яку переслідує парламент і уряд - абсолютно незрозуміла

3 липня 2021, 08:13
Поділіться публікацією:

Верховна Рада 265 голосами підтримала 1 липня в першому читанні законопроект №5600 про внесення змін до Податкового кодексу України. Ним передбачається індексація окремих податкових ставок і підвищення рентних платежів. Законопроектом передбачено чимало поправок в частині запобігання "скруток" і тіньового обороту сільгосппродукції, нові ставки екологічного податку, звільнення від оподаткування ПДФО громадян і підприємців, що користуються державними програмами підтримки "Доступні кредити 5-7-9%" і "Доступна іпотека 7%" і інше.

Експерт розповів, хто постраждає від внесення змін до Податкового кодексу

Експерт розповів, хто постраждає від внесення змін до Податкового кодексу - фото з відкритих джерел

Засновник "Студії Здорового Сенсу", підприємець, громадський діяч Павло Себастьянович впевнений, що закон №5600 — це черговий крок уряду і парламенту на шляху посилення податкового і адміністративного тиску.

"Не буду зупинятися на деталях, оскільки дістанеться всім — і ФОПам, і фермерам, і навіть городникам. З усіх ініціатори закону хочуть зістригти трохи грошей. І, звичайно ж, в авторів не обійшлося без прямих репресій: якщо підприємство раптом надумає заперечувати якісь то штрафи в суді, майно підприємства арештовується і діяльність зупиняється. Мило. Процитую — "Право податкової застави виникає з моменту подачі скарги до контролюючого органу вищого та/або звернення платника податків до суду з позовом про визнання недійсним рішення контролюючого органу про нарахування суми грошового зобов'язання" . Звісно, що позиції України в рейтингах Doingbusiness і економічної свободи зміняться в гірший бік", — прогнозує Павло Себастьянович.

Експерт зізнався, що йому абсолютно незрозуміла мета, яку переслідують уряд і парламент.

"Чого вони хочуть домогтися? Яку проблему вирішують? Очевидна проблема України — це бідність. Джерело багатства — це приватний сектор. І якщо політика спрямована на погіршення умов для життя приватного сектора, то і багатства не додасться. Схоже, цей парламент тільки збільшить наше відставання від країн першого світу", — резюмує Павло Себастьянович.

Раніше портал "Коментарі" писав, що про земельну реформу думають нардепи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини