Головна Новини Бізнес податки Касові апарати для таксистів: у ВР готують законопроект
commentss НОВИНИ Всі новини

Касові апарати для таксистів: у ВР готують законопроект

Законопроект мають зареєструвати у парламенті наприкінці січня

14 січня 2022, 10:41
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді розробили законопроект щодо фіскалізації таксі. Це означає, що українських таксистів можуть зобов'язати використовувати реєстратори розрахункових операцій (касові апарати). Сьогодні документ перебуває на узгодженні з Міністерством інфраструктури. Про це в інтерв'ю виданню "Українські новини" розповів голова комітету парламенту з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Касові апарати для таксистів: у ВР готують законопроект

Данило Гетманцев - фото з відкритих джерел

За словами депутата, законопроект мають зареєструвати вже цього місяця:

"Я вірив, що законопроект буде внесений восени, не вдалося. Думаю, що вже в січні ми його побачимо. Я досить жорстко вимагаю, щоб він з'явився", — сказав Гетманцев.

Глава Податкового комітету також зазначив, що інші галузі поки що не мають наміру фіскалізувати. Закони, які наводять лад у оподаткуванні, вже прийнято, а програма мінімум — виконана.

Нагадаємо, що з 1 січня поточного року запрацювали правила щодо обов'язкового використання касових апаратів представниками малого бізнесу. Навколо закону утворилося чимало дискусій, а підприємці виступали з вимогою скасувати запровадження фіскальних реєстраторів.

Нещодавно Гетманцев повідомив, що народні обранці можуть до 1 лютого відстрочити штрафи для фізичних осіб-підприємців, які так і не обзавелися касовими апаратами. Проте дискусію навколо запровадження РРО нардеп вважає позбавленою сенсу. За його словами, фіскалізатори використовують усі європейські країни, а також держави, що межують із Україною.

Обов'язкове використання касових апаратів малим бізнесом для порталу "Коментарі" також прокоментували депутати Верховної Ради.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини