Головна Новини Бізнес податки Українці зможуть добровільно сплачувати додаткові податки: у Раді озвучили подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці зможуть добровільно сплачувати додаткові податки: у Раді озвучили подробиці

Ініціатива, що обговорюється, буде добровільною

11 лютого 2022, 15:39
Поділіться публікацією:

В Україні планують ухвалити закон, що дозволяє найманим працівникам, які додатково займаються певним видом бізнесу, але не зареєстрованим як ФОП, працювати легально. Про це розповів голова парламентського Комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв'ю УНІАН.

Українці зможуть добровільно сплачувати додаткові податки: у Раді озвучили подробиці

Касовий апарат - фото з відкритих джерел

За словами парламентаря, ініціатива, що обговорюється, буде добровільною і належатиме до галузі таксі та 27 інших галузей діяльності.

Гетманцев додав, що потрібно надати можливість найманим працівникам, які, окрім основної роботи, наприклад, працюють таксистами, провадити діяльність легально, не оформлюючи для цього ФОП.

Нардеп додав, що подати заявку на встановлення касового апарату (РРО) можна буде у додатку "Дія", зараз розглядається така модель:

"Все, більше нічого не потрібно робити. Ні рахунків відкривати, ні реєструватися ніде. Однією кнопкою в "Дії" ви подасте заявку, і друга кнопка — встановити РРО. Це все без реєстрацій", — пояснив Гетманцев.

Ставка податку на додатковий дохід становитиме 5%.

"Така система працює у багатьох країнах. Люди задоволені цією системою, вони користуються нею, тому ми теж плануємо це реалізовувати. І ще раз повторюся, що це буде добровільно", — наголосив Гетманцев.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що українці оцінили ініціативу податкової реформи в Україні. Так більшість читачів порталу вважають ідею позитивною, зазначаючи, що всі громадяни рівні перед законом і мають сплачувати податки до державного бюджету.

Читайте також: Українці розповіли, чи варто стягувати податки з церков та священиків. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини