Головна Новини Бізнес Агро Ціна на яйця в Україні зростає: скільки коштує десяток
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціна на яйця в Україні зростає: скільки коштує десяток

Минулого року ціни на курячі яйця стартували від 25 гривень за десяток

28 грудня 2021, 14:40
Поділіться публікацією:

Вартість курячих яєць в Україні до нового року продовжує зростати. І загалом за рік їхня ціна катастрофічно підвищилася. Про причини подорожчання та актуальні ціни на продукт розповіли у виданні РБК-Україна.

Ціна на яйця в Україні зростає: скільки коштує десяток

Курячі яйця - фото з відкритих джерел

Так, зазначається, що виробничі обсяги вітчизняних яєць у країні скоротилися, що, в свою чергу, вплинуло на ціни. Фермери зазначають, що головна причина подорожчання популярного продукту та зниження його виробництва – скорочення потужностей великих виробників. Журналісти звертають увагу, що у 2021 році виробництво яєць у країні скоротилося на 13,5%, якщо порівнювати з 2020 роком.

Наприклад, в одному з демократичних супермаркетів столиці вартість яєць першої категорії починається від 37 гривень за десяток. Продукцію вищої категорії можна придбати за 43 гривні.

Минулого року ціни на курячі яйця стартували від 25 гривень за десяток.

Зазначимо, що напередодні новорічних свят в Україні почали дорожчати гриби. Вартість зростає буквально щодня на гривню, а за тиждень продукція подорожчала майже на 6 гривень. Про причини подорожчання читайте у матеріалі порталу "Коментарі". Також стало відомо, що напередодні Нового року виріс у ціні і свинина. Середня ціна на закупівлю збільшилась до 46,2 гривень за кілограм.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що накрити новорічний стіл для сім'ї із чотирьох людей обійдеться на 20% дорожче, ніж минулого року. Страви коштуватимуть близько 2000 гривень. Про причини та способи зупинити зростання цін розповів заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради Денис Марчук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини