Головна Новини Бізнес Агро Експерт розповів, які продукти подорожчають у грудні в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, які продукти подорожчають у грудні в Україні

Перед новорічними святами українці скуповують продукти, що створює їх тимчасовий дефіцит

30 листопада 2021, 11:23
Поділіться публікацією:

За словами економічного експерта в Україні Economic Outlook Адріана Пантюхова, вартість продуктів харчування в грудні в Україні збільшиться на 1,5-2,5%. Про це фахівець повідомив виданню "Коментарі".

Експерт розповів, які продукти подорожчають у грудні в Україні

Експерт розповів, які продукти подорожчають у грудні в Україні - фото з відкритих джерел

Зокрема, за прогнозом експерта, на українців чекає подорожчання м'яса, овочів та імпортних фруктів.

Адріан Пантюхов зазначає, що перед новорічними святами жителі скуповують продукти на ринках та в магазинах, тим самим створюється їхній тимчасовий дефіцит.

"З огляду на те, що зараз відбувається зміцнення долара по відношенню до гривні (зараз курс знаходиться на рівні 27.1 UAH/USD з тенденцією до подальшого зростання до 27.5-28.0 UAH/USD до кінця року), у грудні зростуть ціни на імпортну продукцію, зокрема на фрукти", — додає фахівець.

Крім того, економічний експерт наголошує, що вартість продуктів збільшиться у зв'язку із зростанням цін на електроенергію та природний газ. Він зазначив, що представники бізнесу, на відміну від побутових споживачів, будуть змушені платити значно більше.

Нагадаємо, що протягом 2021 року ціни на продукти харчування в Україні здебільшого зростали, проте це ще не кінець – експерти прогнозують збільшення вартості курячих яєць до 40 гривень за десяток. Зміна цін може статися у зв'язку з подорожчанням електроенергії, що є основою під час обігріву приміщень із птахами. Виробництво стає нерентабельним та птахофабрики змушені скорочувати його обсяги.

Крім того, підвищуватиметься й вартість курятини, яка вже подорожчала на 30%. Вперше за 10 років аналітики спостерігають скорочення обсягів виробництва м'яса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини