Головна Новини Бізнес Агро Експерти заговорили про рекордне подорожчання деяких овочів в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти заговорили про рекордне подорожчання деяких овочів в Україні

Аналітики виділяють кілька причин подорожчання

16 жовтня 2021, 12:28
Поділіться публікацією:

Аналітики профільного видання EastFruit заговорили про ймовірну загрозу подорожчання тепличних овочів взимку і навесні у 2022 році. При цьому зростання ціни на помідори, огірки та перець можуть стати рекордно високими.

Експерти заговорили про рекордне подорожчання деяких овочів в Україні

Ціни на овочі в Україні - фото з відкритих джерел

У виданні зазначають, що вартість тепличних овочів уже зараз швидко зростає. Тому фахівці не виключають, що вже до нового року ціна на тепличні овочі оновить історичний рекорд.

У свою чергу аналітики виділяють кілька причин подорожчання. Зокрема, зростання вартості пов'язують із подорожчанням енергоносіїв і природного газу, добрива та засобів захисту рослин, витрат на робочу силу.

Зазначається, що подорожчання газу негативно позначилося не тільки на тепличних господарствах України, а й інших країн — Нідерландів, Німеччини, Польщі, Англії і т.д.

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що в жовтні на українському ринку значно змінилися ціни на фрукти. На сьогоднішній день у продажу залишаються персики і багато інших літніх фруктів.

Варто зазначити, що ціни на них досить приємні для покупців. Так, наприклад, кілограм персиків обійдеться приблизно в 35-40 гривень. Якщо ж говорити про груші, то тут вартість дуже різниться, в деяких місцях їх продають від 15 до 20 гривень за кілограм, а в інших — до 60 гривень за кілограм. У супермаркетах груші можна придбати за 30 грн/кг.

Крім того, в Україні дорожчає популярний овоч. Менш ніж за один тиждень цінник зріс на 16%. Зараз багато фермерів відмовилися від продажу і вважають за краще закладати в сховища свій урожай.

Також відомо, що в країні злетіли ціни на різні види сирів. Детальніше — в матеріалі видання "Коментарі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

viktor turchanikov

16 жовтня 2021, 12:09

Причина проста и очевидна - частный собственник эффективный хозяин.


Новини