Головна Новини Бізнес Агро Радник Зеленського розповів, як зміняться ціни на продукти в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Радник Зеленського розповів, як зміняться ціни на продукти в Україні

Продукти харчування дорожчатимуть через зростання світової інфляції

13 січня 2022, 11:19
Поділіться публікацією:

Радник президента України з економічних питань Олег Устенко висловив думку, що через тенденцію високих інфляційних ризиків на світовому ринку, ціни на продукти в нашій країні не зупинять зростання. Про це він заявив виданню РБК-Україна.

Радник Зеленського розповів, як зміняться ціни на продукти в Україні

Радник Зеленського розповів, як зміняться ціни на продукти в Україні - фото з відкритих джерел

Устенко зазначив, що подорожчання відбудеться через зростання світової інфляції, що залишить слід і на продовольчому ринку України. З огляду на те, що продукти харчування становлять практично 50% продовольчого кошика українців.

"Ціна на продукти піде вгору на 10-20%, якщо судити за форвардними контрактами. Зерно, цукор, какао-боби — все йде вгору. Це дасть ефект на всі країни, що імпортують інфляцію, а Україна серед них", — зазначив радник. Зеленського.

Зазначимо, що раніше Устенко висловився про ініціативу запровадження соціальних талонів на продукти для громадян України, які мають нижчий дохід. Що про ініціативу думають профільні експерти – у матеріалі видання "Коментарі".

Нагадаємо, що 12 січня Кабінет Міністрів України запровадив державне регулювання цін на низку продуктів харчування. Це означає, що у період дії карантину країни представники роздрібної торгівлі що неспроможні встановлювати націнку понад 10%. Експерти проаналізували це рішення, розповівши чому Уряд змушений регулювати ціни на продукти і як це позначиться на їхній вартості надалі.

Читайте також: За останній рік вартість яєць збільшилася так, що їх можна назвати делікатесом. Середня вартість десятка зараз становить близько 45 гривень. Втім, ціни на популярний продукт не зупинять свого зростання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини