Головна Новини Бізнес Агро Ринок землі працює: скільки угод вже укладено
commentss НОВИНИ Всі новини

Ринок землі працює: скільки угод вже укладено

Всього з Державним земельним кадастром наразі хочуть працювати понад 3,8 тисячі нотаріусів

19 липня 2021, 16:05
Поділіться публікацією:

Українці можуть користуватися прерогативами земельного ринку вже протягом 19 днів. Фахівці з Міністерства аграрної політики і продовольства розповіли, скільки за цей час було проведено угод, а також зроблено звернень до земкадастру.

Ринок землі працює: скільки угод вже укладено

За перші 18 днів роботи ринку землі було продано понад 1,1 тисячі ділянок. Фото ілюстративне

З огляду на те, що в перший день функціонування ринку землі було зареєстровано всього 61 угоду з купівлі-продажу ділянок, багато хто вважав цю ідею не дуже перспективною. Однак станом на ранок 19 липня нотаріуси вже погодили більше тисячі подібних угод, а саме 1107.

При цьому з Державним земельним кадастром висловили бажання працювати понад 3,8 тисячі нотаріусів. Всього ними поки було подано 4246 заяв щодо уточнення стану різних ділянок. Цікаво, що більшість із них — 3729 — задоволена. Чекають розгляд ще 26 звернень від нотаріусів.

З різних причин земкадастру довелося 491 раз відмовити фахівцям в отриманні необхідної інформації. При цьому, як повідомляють в Мінагрополітики, робота ведеться в штатному режимі, без будь-яких додаткових нарікань з обох сторін.

Відразу зазначимо, що укладена тисяча з хвостиком угод "поширилася" загалом на 1530 гектарів української землі. "Рекордсменом" серед областей за кількістю подібних угод стала Полтавська область — 166 угод (351,3 гектара). У Київській області було оформлено на дві угоди більше — 168, однак за площею регіон знаходиться тільки на четвертому місці (106,8 гектара).

Ринок землі працює: скільки угод вже укладено - фото 2

Друге місце за обсягом проданої землі залишається за Харківською областю (237,2 га на 62 угоди), третє — за Вінницькою (132,8 га на 117 угод).

Зазначимо, що найменше такою послугою скористалися в Києві — 23 документа про операції з землею на 1,4 гектара. За кількістю ж справжнім "антирекордсменом" є Миколаївська область. Тут за перші 18 днів функціонування ринку землі укладено всього чотири угоди (на 6 га).

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як початок земельної реформи після першого тижня функціонування ринку оцінювали нардепи, а також профільні фахівці.

Крім того, на порталі ви можете дізнатися про те, які зміни, пов'язані із земельним ринком, турбують аграріїв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван

20 липня 2021, 19:37

Распродажа Родины....

Карабас Барабас

19 липня 2021, 22:09

Распродажа украины началась! Земля с украинскими рабами продается или как?


Новини