Головна Новини Бізнес Агро В Україні подешевшала земля: скільки коштує гектар
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подешевшала земля: скільки коштує гектар

Середня вартість гектара землі в Україні складає 38 044 гривень

22 лютого 2022, 14:50
Поділіться публікацією:

У деяких регіонах України знизилася вартість гектара землі сільськогосподарського призначення. Про це передає портал "Коментарі" з посиланням на дані моніторингу земельних відносин Держслужби з питань геодезії, картографії та кадастру.

В Україні подешевшала земля: скільки коштує гектар

В Україні подешевшала земля - фото з відкритих джерел

Так, вартість земельних ділянок знизилася в регіонах-лідерах за дорожнечею землі. Якщо станом на 17 лютого , гектар у Львівській області продавали за 242,1 тисяч гривень, по 22 лютого середня ціна становить 239,8 тисяч гривень.

На Київщині гектар продають у середньому за 152,3 тисячі гривень, а п'ять днів тому вартість становила 155,5 тисячі гривень.

Ціна сільгоспземлі в Івано-Франківській області – 141,7 тисячі гривень, 17 лютого – 150,8 тисячі гривень.

Зазначається, що загалом з моменту запуску ринку землі (1 липня 2021 року), коли було знято мораторій на продаж ділянок сільськогосподарського призначення, в Україні продали 100 113 земельних ділянок, площею 255 599.

Середня вартість гектара землі в Україні становить 38 044 гривень.

Нагадаємо, що раніше експерт підбила підсумки після півроку функціонування ринку землі в Україні. Заступник директора Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Ольга Ходаківська позначила основні прориви та провали земельної реформи в нашій країні, а також назвала тенденції, про які можуть замовчувати.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що кожен українець має право безкоштовно одержати два гектари землі державної та комунальної власності. Наскільки легко та безперешкодно це можна зробити, читайте у нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини