Головна Новини Бізнес Агро В Україні подорожчали крупи: актуальні ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подорожчали крупи: актуальні ціни

Так, ціни на гречку за рік зросли на 14%

6 вересня 2021, 15:54
Поділіться публікацією:

За даними Міністерства аграрної політики і продовольства України, відпускні ціни виробників круп за рік виросли на 13-31%. Про це розповіли в ТСН.

В Україні подорожчали крупи: актуальні ціни

В Україні подорожчали крупи - фото з відкритих джерел

Так, станом на 3 вересня 2021 року відпускні ціни виробників на кукурудзяну крупу в середньому по країні становили 12,91 грн/кг (на 24% вище, ніж в аналогічний період минулого року), на гречану крупу — 35,63 грн/кг (на 14% вище), на пшоняну крупу — 14,10 грн/кг (на 13% вище), на горохову крупу — 14,33 грн/кг (на 20% вище), на ячмінну крупу — 11,20 грн/кг (на 31% вище).

Нагадаємо, що на території України прогнозують подорожчання молочних продуктів. За словами аналітиків з Асоціації виробників молока, основною причиною збільшення вартості є зменшення пропозиції сирого молока. У зв'язку з цим експерти очікують подорожчання продукції на 30 копійок протягом двох місяців.

Також в матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що в Україні прогнозується дефіцит картоплі. Експерти аграрної галузі в цьому році скаржаться на низький урожай овоча, а також його якість. Спеціалісти стверджують, що картопля дрібна — не більше 30 міліметрів у діаметрі. У минулих сезонах такий урожай переробляли на крохмаль або ж згодовували худобі. Але зараз таку картоплю поставляють на ринок. Однак, зазначають експерти, на вартість овоча урожай не впливає.

Також варто додати, що майбутня зима може стати вельми складною для жителів країни, які звикли до багатого врожаю картоплі. Згідно з прогнозами, ціна улюбленого багатьма овоча може збільшитися до небувалих висот, а його якість буде бажати кращого.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини