Головна Новини Бізнес Агро В Україні за рік на 75% зросла вартість цукру: чого чекати далі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні за рік на 75% зросла вартість цукру: чого чекати далі

Влітку 2021 року споживання цукру зросло, у зв'язку з цим збільшилася й ціна

19 серпня 2021, 10:29
Поділіться публікацією:

Вартість білого і тростинного цукру в усьому світі продовжує збільшуватися. Причиною цього називають заморозки у Бразилії, які знищили посіви очерету. Втім, фахівці впевнені, що ціни на цукор будуть рости й далі. Про це повідомили в ефірі "Cніданок з 1+1".

В Україні за рік на 75% зросла вартість цукру: чого чекати далі

Ціна на цукор в Україні - фото з відкритих джерел

За словами економіста Олега Пендзина, за рік ціна на цукор зросла на 75%.

"Торік був великий неврожай буряків. За рік ціна на буряк підскочила вдвічі — на 100%. Ціна на буряк підскочила вгору, тому вийшов дуже дорогий цукор", — повідомив експерт.

Економіст також зазначив, що влітку 2021 року споживання цукру зросло, у зв'язку з цим збільшилася й ціна. Пендзин також повідомив, що у цьому році прогнозують хороший урожай, проте чи буде вартість цукру рости — стане відомо в листопаді. У цей період в Україні зберуть буряк і він буде перероблений на цукор.

Нагадаємо, що в цьому році українцям не варто очікувати дешевих яблук на ринках і прилавках магазинів. За слова експертів, вартість яблук буде вкрай невтішною — при низькому врожаї ціна за кілограм буде високою. Згідно з прогнозом фермерів, ціни на деякі сорти можуть досягати порядку 70 гривень за кілограм.

У матеріалі видання "Коментарі" також говорилося, що в Україні в період з червня по липень подорожчала деяка група продуктів харчування. Разом з тим на деякі товари ціни стали нижчими.

Також відомо, що за даними Державної служби статистики, за перший квартал 2021 року, жителі Закарпатської області щомісяця витрачали на продукти харчування 8373,91 грн. Це найбільший показник серед усіх українських регіонів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини