Головна Новини Бізнес Агро В Україні злетіли ціни на свинину: що буде з вартістю найближчим часом
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні злетіли ціни на свинину: що буде з вартістю найближчим часом

Виробники свинини відзначили чималий попит на додаткові обсяги

4 січня 2022, 09:39
Поділіться публікацією:

Протягом новорічного тижня в Україні значно зріс попит на м'ясо, зокрема на свинину. Так, вартість свиней забійних кондицій також підскочила. Кілограм живої ваги складає близько 49,5-50 гривень. До того ж, за словами експертів, ціни поки що не знижуватимуться. Про це пише видання OBOZREVATEL.

В Україні злетіли ціни на свинину: що буде з вартістю найближчим часом

В Україні злетіли ціни на свинину: що буде з ціною найближчим часом - фото з відкритих джерел

Зазначається, що ціни на свинину в українських супермаркетах варіюються у межах 113-130 гривень за кілограм.

В Асоціації "Свиноводи України" зазначили, що виробники м'яса зафіксували попит на додаткові обсяги, тож фактична реалізація товарних тварин перевищила заплановані показники.

Протягом тижня, з 3 до 9 січня, ціна залишатиметься на такому самому рівні, як і на минулому – 49,5-50 гривень за кілограм.

Зазначимо, що економіст Григорій Кукуруза озвучив невтішний прогноз цін на продукти харчування в Україні цього року. Так, фахівець зазначив, що на українців чекає подорожчання товарів, прив'язаних до світових цін. Зокрема, йдеться про м'ясо, соняшникову олію, пшеницю та іншу необхідну продукцію. 

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" також повідомлялося, що у 2022 році шкідливі звички обійдуться жителям України ще дорожче. Цього року зросте ціна на спиртні напої та тютюнові вироби. Міцний алкоголь додасть у ціні 5%, а цигарки подорожчають аж на 20%, до 50 гривень за пачку.

Також на порталі – подорожчання основного енергоресурсу – природного газу – в Україні може загрожувати згортанням виробництва м'яса птиці, оскільки від блакитного палива безпосередньо залежать процеси виробництва.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини