Головна Новини Бізнес Агро В Україні зміниться ціна на яйця: чи очікувати подорожчання
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зміниться ціна на яйця: чи очікувати подорожчання

Ціна на яйця буде рости до новорічних свят

19 серпня 2021, 16:08
Поділіться публікацією:

Експерти аграрної галузі прогнозують збільшення вартості яєць на ринках і прилавках магазинів в Україні. Про це повідомили в ефірі телепрограми "Cніданок з 1 + 1".

В Україні зміниться ціна на яйця: чи очікувати подорожчання

Ціна на яйця в Україні - фото з відкритих джерел

Відзначається, що за словами аналітиків Українського клубу аграрного бізнесу, ціна на яйця буде зростати до новорічних свят. Фахівці також підкреслюють, що головна причина подорожчання — зменшення обсягів виробництва. У Державній службі статистики повідомили, що воно скоротилося на 15%.

Станом на сьогодні, вартість десятка яєць в магазинах варіюється в межах 30 гривень. Ціна продукції за рік збільшилася на третину.

Нагадаємо, що вартість білого і тростинного цукру в усьому світі продовжує збільшуватися. Причиною цього називають заморозки в Бразилії, які знищили посіви очерету. Втім, фахівці впевнені, що ціни на цукор будуть рости і далі. За словами економістів, влітку 2021 року споживання цукру зросла, у зв'язку з цим збільшилася і ціна.

Крім того, що в цьому році на українських ринках і прилавках магазинів не варто очікувати низьких цін на яблука. Фахівці прогнозують невтішну ціну на популярний і улюблений багатьма фрукт. Більшість фермерів вважає, що вартість деяких сортів яблук зможе досягати близько 70 гривень. Основною ж причиною збільшення вартості називають несприятливу погоду.

У матеріалі інтернет-видання "Коментарі" також повідомлялося, в яких регіонах України найвищі ціни на продукти харчування. За даними Держстату, на першому місці Закарпатська область. Там одна сім'я в місяць витрачала більше 8 тисяч гривень на їжу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини