Головна Новини Бізнес Агро В уряді розповіли, що буде з цінами на землю після земельної реформи
commentss НОВИНИ Всі новини

В уряді розповіли, що буде з цінами на землю після земельної реформи

Відкриття ринку землі спричинить зростання вартості гектара

25 травня 2021, 11:21
Поділіться публікацією:

Згідно з прогнозом українського уряду, в найближчі 2-3 роки після запуску ринку землі, який планується на липень 2021 року, вартість земельних ділянок виросте вдвічі. Про це заявив прем'єр-міністр країни Денис Шмигаль під час форуму "Україна 30. Земля", пише "УНІАН".

В уряді розповіли, що буде з цінами на землю після земельної реформи

В уряді розповіли, що буде з цінами на землю після земельної реформи - фото з відкритих джерел

"Відкриття ринку землі спричинить зростання вартості гектара землі вдвічі протягом перших двох-трьох років. Такі наші розрахунки", — сказав він.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський підписав закон про дерегуляцію земельних відносин (№2194). За його словами, цей законопроект є ключовим для ринку землі в Україні, який повинен відкритися вже 1 липня 2021 року. Глава держави впевнений, що законопроект №2194, який називають земельною конституцією, здатний змінити землевпорядкування в країні.

Раніше в асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) перерахували переваги цього закону для України. За словами експертів, він є вагомою частиною реформування земельних відносин: автоматично передає землі за межами населених пунктів в комунальну власність громад, ліквідує ряд дозвільних процедур у сфері землеустрою, в тому числі експертизу землевпорядної документації.

Так, Держгеокадастр зі вступом в силу цього закону стане сервісною службою без владних повноважень розпорядження землею. Функції контролю та охорони земель також можуть передаватися громадам, якщо вони так вирішать.

У матеріалі нашого видання також можна прочитати, що минулого року в Україні помітно зросли ціни на оренду сільськогосподарських земель. Так, в середньому оренда подорожчала на 6,5% — до 3378 грн за гектар.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Іванів Назарій

22 липня 2021, 19:07

Господа) это фото не из открытых источников . оно имеет автора, и этот автор я. прошу удалить данное фото. поскольку оно незаконно использовано, еще и с удалением логотипа.


Новини