Головна Новини Бізнес економіка Ціни на пальне в Україні: Мінекономіки надало роз’яснення
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на пальне в Україні: Мінекономіки надало роз’яснення

Державне регулювання цін на бензин та дизельне паливо стосується лише товарів, що мають істотну соціальну значущість

17 травня 2021, 11:38
Поділіться публікацією:

Встановлення державою максимальної торгівельної надбавки на бензин та дизпаливо не стосується преміального пального. Про це заявили у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Ціни на пальне в Україні: Мінекономіки надало роз’яснення

АЗС. Фото: delo.ua

Регулювання цін, яке введено постановою Кабінету міністрів України від 14 травня 2021 р. №474, поширюється на бензин марки А-92, А-95 та дизельне пальне, пояснили у відомстві.

"Під встановлення максимальної торгівельної надбавки не підпадає "брендове преміальне" пальне з покращеними показниками якості та позначення (маркування) якого включає певну торгову марку (товарний знак), що пропонується на автозаправних станціях для автомобілів преміумсегменту за вищою ціною ніж соціально значуще пальне", — заявили в Мінекономіки. 

Проте деякі мережі автозаправних станцій вже заявили, що припиняють реалізацію преміального пального через державне регулювання цін. 

Нагадаємо, ситуація з цінами на паливо в Україні залишається напруженою. Державне регулювання цін на бензин та дизельне пальне для порталу "Коментарі" оцінили експертиРегулювання цін державою завжди негативно впливало на ринок, переконаний аналітик Alpari Максим Пархоменко. АЗС не захочуть працювати собі в збиток в умовах заборони підвищувати ціну, вважає експерт.

Серед низки учасників енергетичного ринку діють дивні програми лояльності, зазначив фахівець з держполітики в ПЕК, доктор наук з державного управління Геннадій Рябцев.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що вартість палива на українських АЗС "підпорядковується" світовим біржам, на яких ціни на паливо ростуть рекордними темпами. При цьому глава українського уряду запевняв, що Кабмін робить все можливе, щоб припинити подорожчання бензину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини