Головна Новини Бізнес економіка Кабмін запровадив державне регулювання цін на продукти: що це означає
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін запровадив державне регулювання цін на продукти: що це означає

За останній рік в Україні серйозно подорожчали продукти

12 січня 2022, 14:41
Поділіться публікацією:

Кабінет Міністрів України запровадив державне регулювання вартості на деякі продукти харчування. Це означає, що у період дії карантину країни представники роздрібної торгівлі що неспроможні встановлювати націнку понад 10%. Уряд прийняв рішення під час засідання 12 січня, а відповідний документ оприлюднив нардеп від партії Європейська солідарність Олексій Гончаренко у своєму Telegram.

Кабмін запровадив державне регулювання цін на продукти: що це означає

Кабмін запровадив державне регулювання цін на продукти - фото з відкритих джерел

Зазначається, що за останній рік в Україні значно подорожчала гречка, цукор, хліб, борошно, олія, яйця, вершкове масло, м'ясо птиці, а також макаронні вироби. Саме цих продуктів стосуватимуться обмеження.

Кабмін запровадив державне регулювання цін на продукти: що це означає - фото 2
Зазначимо, що у травні 2021 року уряд вирішив запровадити регулювання цін на пальне. Відповідно до постанови, на період карантинних обмежень, що діють у країні, було встановлено граничні рівні торгової надбавки до середньої ціни дизельного палива та бензину. Цей крок для порталу "Коментарі" оцінили профільні експерти, які зазначили, що держрегулювання цін завжди негативно позначалося на ринку.

Зазначимо, що раніше експерти також оцінили ініціативу влади запровадити соціальні талони на продукти харчування, які будуть призначені для громадян із низьким доходом. Зокрема, економіст Олег Пензін вважає, що ідея, запропонована українським урядом щодо необхідності запровадження в Україні прямої продуктової дотації для малозабезпечених, є правильною.

У матеріалі інтернет-видання "Коментарі" також повідомлялося, що експерт озвучив невтішний прогноз вартості продуктів харчування в Україні у 2022 році – вони не зупинять свого зростання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини