Головна Новини Бізнес економіка Неймовірна статистика: За період війни зареєструвалися 202 тисячі ФОПів
commentss НОВИНИ Всі новини

Неймовірна статистика: За період війни зареєструвалися 202 тисячі ФОПів

Економічна активність українців продовжує пожвавлюватися

28 березня 2023, 23:03
Поділіться публікацією:

Непередбачувана ситуація з війною, яка порушила усі життєві плани українців трохи переорієнтувала і малий бізнес. Трохи цікавої статистики демонструють "Коментарі".

Неймовірна статистика: За період війни зареєструвалися 202 тисячі ФОПів

З початку великої війни зареєстровано 202 000 підприємців

Перед початком повномасштабного вторгнення перше місце за кількістю реєстрацій нових ФОПів посідав КВЕД "Комп’ютерне програмування, консультування та пов’язана з ними діяльність", а категорії "Надання інформаційних послуг" та "Надання інших індивідуальних послуг" обіймали третю та четверту позиції.

Рік великої війни змінив ситуацію — до топу увірвалися ФОП, пов’язані з торгівлею. Програмісти посунулися на друге місце, поступаючись бізнесам у сфері роздрібної торгівлі. Третє місце посідають справи у сфері гуртової торгівлі автотранспортом. Натомість інформаційні та індивідуальні послуги обіймають 5 та 7 місця у переліку відповідно.

Неймовірна статистика: За період війни зареєструвалися 202 тисячі ФОПів - фото 2

Бізнес оживає, а значна популяризація торговельних ФОПів може свідчити про поступове відновлення економічної активності українців. Разом з тим, багато людей втратили роботу по найняттю, і в умовах стагнації ринку праці власна справа може бути наразі єдиною альтернативою безробіттю.

Неймовірна статистика: За період війни зареєструвалися 202 тисячі ФОПів - фото 3

Нагадаємо, "Коментарі" писали раніше, що у лютому Інститут економічних досліджень та політичних консультацій провів опитування серед українських підприємців про найбільші проблеми для ведення бізнесу під час війни. Виявилось, що корупція не найбільше хвилює українських бізнесменів.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що за рік широкомасштабного вторгнення Росії в Україну за урядовою програмою релокації в безпечніші регіони країни переїхали 800 підприємств, 623 з яких вже працюють на новому місці.

Читайте також на сайті "Коментарі" — "Доступних кредитів 5-7-9" видано на 170 мільярдів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини