Головна Новини Бізнес економіка Стало відомо про причетність Езугбая і Гюльмагомедова до фінансових втрат «Укрзалізниці»
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо про причетність Езугбая і Гюльмагомедова до фінансових втрат «Укрзалізниці»

У ЗМІ з'явилася інформація про недоотриманий прибуток «Укрзалізниці» поки Іраклі Езугбая знаходився в правлінні компанії

12 березня 2021, 15:16 comments1311
Поділіться публікацією:

Член правління АТ "Укрзалізниця", директор з комерційної роботи та логістики Іраклі Езугбая подав у відставку . Про це він заявив 11 березня на прес-конференції.

Стало відомо про причетність Езугбая і Гюльмагомедова до фінансових втрат «Укрзалізниці»

Напередодні в вітчизняних ЗМІ з'явилася інформація про те, що за час, поки Езугбая займав посаду в правлінні "Укрзалізниці", компанія втратила не менше 450 млн грн . Видання "Вести" пише, що серед схем, які привели до плачевного стану "Укрзалізниці" — заниження цін на вантажоперевезення майже в два рази і, як наслідок, недоотримання очікуваного доходу.

Відзначимо, що 30 жовтня минулого року глава "Укрзалізниці" Володимир Жмак і детектив Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Денис Гюльмагомедов підписали меморандум про спільну боротьбу з корупцією. Правда, як пишуть "Вести", з тих пір Гюльмагомедов не побачив жодної схеми Езугбая. У той же час, раніше Денис Гюльмагомедов розповідав про розслідування подібної діяльності з боку попередників нинішнього менеджменту "Укрзалізниці" і залучав їх до відповідальності.

"На сьогодні ми розслідуємо 21 кримінальне провадження в активній стадії досудового розслідування за фактами злочинів, пов'язаних з діяльністю" Укрзалізниці ", 15 осіб повідомлені про підозру", - заявляв детектив НАБУ Денис Гюльмагомедов в травні 2020 року, буквально перед призначенням в УЗ Володимира Жмака і Іраклі Езугбая.

Також варто відзначити, що Гюльмагомедов в 2019 році отримував гонорари та інші виплати від фонду "Відродження", засновником якого є Джордж Сорос. Фінансування цього фонду отримував ще один відомий в Україні грузин — Михайло Саакашвілі. Цей факт став причиною, через яку журналісти пов'язують в одну групу Михайла Саакашвілі, Володимира Жмака, Іраклі Езугбая, Поліну Чиж і Дениса Гюльмагомедова в контексті корупційних схем в "Укрзалізниці".

Стало відомо про причетність Езугбая і Гюльмагомедова до фінансових втрат «Укрзалізниці» - фото 2

Варто звернути увагу і на той факт, що Денис Гюльмагомедов раніше розслідував справу проти Ріната Ахметова за Роттердам , яке в січні було вже вдруге закрито. При цьому Михайло Саакашвілі частий гість медіаканалів Ріната Ахметова і активно просуває його інтереси по бізнесу. Медійну підтримку з боку Ахметова можна помітити і в відношення Жмака, а "Укрзалізниця" активно співпрацює з "Метінвестом" Ріната Ахметова.

Нагадаємо, Верховна Рада створила Тимчасову слідчу комісію з питань перевірки і оцінки стану АТ "Укрзалізниця", розслідування фактів можливої бездіяльності, порушення законодавства органами управління, які привели до значного погіршення технічного стану підприємства. Хто може потрапити під удар, і які можуть бути наслідки, "Коментарі" розбиралися разом з експертами .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини