Головна Новини Бізнес економіка У справі про «Роттердам+» змінили прокурора: причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У справі про «Роттердам+» змінили прокурора: причина

Віталій Пономаренко, який тричі закривав провадження у справі «Роттердам+», знятий зі своєї посади, повідомляють в Офісі Генерального прокурора

5 травня 2021, 16:21
Поділіться публікацією:

Спеціальна формула для розрахунку вартості вугілля "Роттердам плюс" знову опинилася в центрі уваги багатьох українців. За інформацією генпрокурора Ірини Венедіктової, у кримінальному провадженні, яке пов'язане з цими розрахунками, нарешті був змінений старший прокурор.

У справі про «Роттердам+» змінили прокурора: причина

Венедіктова змінила старшого прокурора у справі по "Роттердам плюс". Фото: Офіс Генпрокурора

Керівник прокурорської групи у справі "Роттердам+" Віталій Пономаренко кілька разів потрапляв в інформаційні скандали. Усе тому, що фахівець тричі намагався "згорнути" існуюче розслідування щодо ймовірного зловживання при складанні вартості електроенергії. Щоразу рішення Пономаренка ставили під сумнів і скасовували.

На особистій Facebook-сторінці Венедіктова підкреслила, що раніше представники Національного антикорупційного бюро та інші причетні до розслідування особи намагалися змінити прокурора через суд. Однак Феміда була непохитною — нібито дії Пономаренка не були достатніми підставами для його заміни.

Генпрокурор вважає, що з урахуванням важливості розслідування по "Роттердам плюс" три спроби закрити провадження — уже більше, аніж досить. Саме тому 5 травня Ірина Венедіктова змінила старшого в нинішній прокурорській групі у справі.

Зазначимо, що це розслідування тягнеться вже чотири роки — з весни 2017-го. У хитросплетіннях формули розбиралося вже понад 20 осіб: і детективи НАБУ, і прокурори.

На думку члена Нацради з питань антикорупційної політики Віталія Шабуніна, таке рішення в Офісі Генпрокурора повинні були прийняти вже давно. Експерт пов'язує подібні зрушення у справі "Роттердам+" із сьогоднішнім візитом високопоставленого американського чиновника Ентоні Блінкена в Україну.

Шабунін наголосив, що суд не мав права замінити старшого у групі прокурорів. На основі неефективності роботи фахівця такі кадрові перестановки може здійснювати виключно Генпрокурор.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, з яким запасом газу Україна закінчила нинішній опалювальний сезон.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, які прогнози щодо вартості бензину у травні роблять фахівці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини