Головна Новини Бізнес економіка В Україні придумали як зробити іпотечне кредитування ще привабливішим
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні придумали як зробити іпотечне кредитування ще привабливішим

Кабмін затвердив новий крок із підтримки державної програми «Доступна іпотека 7%»

9 вересня 2021, 10:25
Поділіться публікацією:

В Україні придумали як зробити іпотечне кредитування ще привабливішим

Підтримка іпотечного кредитування, фото з відкритих джерел

В Україні планують випустити державні облігації для спонукання українців купувати житло в іпотеку. Відповідну заяву зробив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Кабміну.

Щойно Державна іпотечна установа приєднається до Української фінансової житлової компанії держава спрямує 20 млрд гривень на випуск так званих "іпотечних" облігацій. Це стане одним із кроків державної підтримки програми "Доступна іпотека 7%".

Нагадаємо, що перші договори довгострокового кредитування купівлі житла під заставу цього майна за державною програмою "Доступна іпотека 7%" були заключені в березні поточного року. За підрахунками експертів, на іпотечне кредитування в Україні цілком можуть розраховувати близько п’яти тисячі сімей, які бажають придбати житло для молодої сім’ї чи покращити свої  житлові умови. Втім, необхідно розуміти, що будь-яка програма кредитування, навіть зі здавалося б лояльними процентними ставками, в довгостроковій перспективі передбачає чималу переплату за об’єкт нерухомості.  

Варто зазначити, що в Україні збільшується не лише попит на житло, а і ціни на нього. В середньому об’єкти нерухомості з початку року здорожчали на 15%, проте подекуди ціни на ринку нерухомості стали більшими на 20% і більше.

Раніше "Коментарі" писали про те, за яких умов та ризиків українці можуть отримати кошти в кредит не тільки у банках, а й у мікрофінансових організаціях. Серед переваг – відсутність необхідності збирати значний за обсягом пакет документів і необов’язковість зразкової кредитної історії. Серед недоліків – короткі терміни користування коштами та позахмарні відсотки по позиках.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини