Головна Новини Бізнес фінанси Експерт розповів, що буде з цінами на житло в Україні, якщо оголосять локдаун
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, що буде з цінами на житло в Україні, якщо оголосять локдаун

Ціни в різних сегментах житла будуть залежати від тривалості посиленого карантину

11 жовтня 2021, 09:36
Поділіться публікацією:

В Україні все частіше говорять про ймовірне посилення карантинних заходів — введення локдауну. Такі події можуть позначитися на вартості нерухомості в країні та її оренди. Детальніше про можливі зміни в коментарі ТСН розповів голова Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) Юрій Піта.

Експерт розповів, що буде з цінами на житло в Україні, якщо оголосять локдаун

Експерт розповів, що буде з цінами на житло в Україні, якщо оголосять локдаун - фото з відкритих джерел

На думку експерта, ціни в різних сегментах житла будуть залежати від тривалості можливого локдауну. Фахівець зазначає, що якщо посилений карантин триватиме не більше місяця-півтора, то вартість нерухомості не зміниться. Піта додав, що в такому випадку потенційним покупцям квартир не варто очікувати падіння ринку нерухомості або значного зростання цін на житло.

У свою чергу експерт підкреслив, що на первинному ринку може фіксуватися приховане зниження вартості за кв.м в об'єктах, що знаходяться на початкових стадіях будівництва, за умови 100% оплати за житло.

Що стосується оренди нерухомості, то президент АФНУ також зазначив, що в зв'язку з введенням локдауну знизиться попит, і це позначиться на вартості орендованих квартир. Жорсткість карантинних заходів може привести до падіння цін на 30-40%. При цьому фахівець додав, що із завершенням локдауну, ціни поступово почнуть повертатися на рівень вересня 2021 року.

Зазначимо, що раніше портал "Коментарі" звернувся до фахівців, щоб дізнатися, чи чекати українцям змін на ринку житла у жовтні і в найближчі місяці, та які чинники можуть впливати на цінову політику.

Крім того, експерти озвучували прогноз стосовно опалювального сезону в Україні та тарифів на комунальні послуги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини