Головна Новини Бізнес фінанси Монету номіналом 25 копійок продають за тисячі гривень: як відрізнити рідкісний дріб'язок (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Монету номіналом 25 копійок продають за тисячі гривень: як відрізнити рідкісний дріб'язок (ФОТО)

Відмінності можна знайти у гурті монети

28 жовтня 2021, 13:35 comments3110
Поділіться публікацією:

На профільних аукціонах продаються 25 копійок 1992 року випуску за ціною в тисячі разів вищою від номіналу. Так, на одному з електронних ресурсів монету було продано за 17,4 тисячі гривень. Видання OBOZREVATEL розповіло, як відрізнити рідкісний та дорогий дріб'язок.

Монету номіналом 25 копійок продають за тисячі гривень: як відрізнити рідкісний дріб'язок (ФОТО)

Монету номіналом 25 копійок продають за тисячі гривень - фото з відкритих джерел

Монета, продана майже за 18 тисяч гривень, особлива тим, що під час її карбування ще не використовувалися гуртильні верстати, тому ребро таких 25 копійок є гладким. Ця монета одна з перших номіналом 25 копійок, зазначають журналісти.

Монету номіналом 25 копійок продають за тисячі гривень: як відрізнити рідкісний дріб'язок (ФОТО) - фото 2

Ще одну монету такого ж номіналу виставлено на продаж за 4,5 тисячі гривень. Але ціна може суттєво змінитись у більший бік. Особливістю таких 25 копійок є широкий герб, затерте листя, специфічне зображення двійки та гладкі ребра монети.

Монету номіналом 25 копійок продають за тисячі гривень: як відрізнити рідкісний дріб'язок (ФОТО) - фото 3

Видання зазначає, що продавати монети можна на профільних аукціонах. Там є і форуми, де можна дізнатися, чи цінна монета насправді. Нумізмати готові купувати дорого монети будь-яких номіналів, якщо вони мають особливості.

Наприклад, за 50 тисяч гривень було продано 50 копійок 1996 року виготовлення. Така монета є експериментальною, оскільки була викарбувана у кількості близько восьми штук.

Крім того, продають і металеві гривні 1992 випуску. Цінність таких монет залежить від року випуску. На черговому аукціоні гривню купили за 47 тисяч.

Також за тисячі гривень нумізмати купують і 2 копійки 1992 року карбування із зображенням вузького вінка. Зазвичай ціна таких монет коливається в межах від 17 до 30 тисяч гривень.

Раніше на порталі "Коментарі" — Нацбанк вводить в обіг монету "Хотинська битва": як виглядають пам'ятні 5 гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Леся

30 жовтня 2021, 07:31

Где можно здать копейки


Новини