Головна Новини Бізнес фінанси Монету в одну гривню продають за 22 тисячі: вона може потрапити до будь-кого (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Монету в одну гривню продають за 22 тисячі: вона може потрапити до будь-кого (ФОТО)

Гривня має гладкий гурт

3 січня 2022, 23:55 comments5679
Поділіться публікацією:

На спеціалізованому аукціоні на продаж виставили металеву гривню, датовану 1992 роком. Автор оголошення оцінив її у 22 тисячі гривень. Нещодавно таку саму монету українець отримав із рештою у магазині. Про це повідомляє видання OBOZREVATEL.

Монету в одну гривню продають за 22 тисячі: вона може потрапити до будь-кого (ФОТО)

Монету в одну гривню продають за 22 тисячі - фото з відкритих джерел

Продавець зазначив, що гривня має гладкий гурт (написи на ребрі немає). Наголошується, що саме її відсутність також свідчить про те, що монета — рідкісна та на неї можуть полювати нумізмати.

Журналісти додають, що ціни на монети формуються на ринку і залежать від різних факторів. Окрім рідкісності копійок, на утворення вартості впливає купівельна спроможність колекціонерів.

Монету в одну гривню продають за 22 тисячі: вона може потрапити до будь-кого (ФОТО) - фото 2

Відомо, що за аукціоном стежать 162 особи, яким цікава пропозиція. Крім того, було зроблено 31 ставку.

Зазначимо, що перед продажем або покупкою монет необхідно дізнатися, чи справді копійка є рідкісною та дорогою. Зробити це можна на спеціальних форумах нумізматів.

Нагадаємо, що можна продавати й пам'ятні монети рідкісного номіналу. Наприклад, 50 гривень, випущені НБУ до 30-річчя Незалежності України, продаються на аукціоні за 45 тисяч гривень. Монету номіналом 20 гривень продавець оцінив майже у 50 тисяч гривень. Її особливість у тому, що вона виготовлялася зі срібла 925 проби.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що монети часів СРСР продають за цілий статок. Радянські копійки продаються за десятки тисяч доларів. Наприклад, три копійки 1937 року виставлялися на аукціоні за 375 тисяч гривень. Відомо, що у ній використаний штемпель монети іншого номіналу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини