Головна Новини Бізнес фінанси Монету в одну гривню продають за десятки тисяч: як відрізнити рідкісну (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Монету в одну гривню продають за десятки тисяч: як відрізнити рідкісну (ФОТО)

Єдина цінність такої гривні – рік її карбування

4 листопада 2021, 18:11 comments2864
Поділіться публікацією:

Будь-яку монету, номінал якої 1 гривня, та що датована 1992 роком, можна продати за тисячі гривень. На одному з профільних аукціонів ціна за таку монету стартує від 18 тисяч гривень та інколи сягає 47 тисяч. Про це пише видання OBOZREVATEL.

Монету в одну гривню продають за десятки тисяч: як відрізнити рідкісну (ФОТО)

Монету в одну гривню продають за десятки тисяч - фото з відкритих джерел

Так, напередодні монету було виставлено на продаж за 18 тисяч гривень. За лотом стежать понад півсотні покупців. Зазначається, що єдина цінність такої гривні – рік її карбування. Випускати металеві монети, номіналом у гривню, в Україні почали лише з 1995-го року. У 1992-го році було виготовлено експериментальну партію, яка згодом дісталася нумізматам.

Монету в одну гривню продають за десятки тисяч: як відрізнити рідкісну (ФОТО) - фото 2

Незважаючи на те, що таку монету можна отримати з рештою у магазині або знайти у власній скарбничці, вона вважається неймовірно рідкісною. Таку монету можна продати ще дорожче, якщо на ній буде брак карбування. Наприклад, в аверсі чи реверсі.

В Україні є кілька електронних майданчиків, де можна не лише продавати монети, а й консультуватися щодо їхньої цінності. Нумізмати можуть підказати, чи монета є рідкісною, і яка її приблизна ціна.

Нагадаємо, що в сотні разів дорожче від номіналу продаються не тільки гривні, а й інший дріб'язок. Наприклад, 25 копійок купили на аукціоні за більш як 17 тисяч гривень. Особливість такої монети у гладкому гурті.

Також можна продавати і рідкісні монети, наприклад, номіналом у дві гривні. Такий дріб'язок був виготовлений як експеримент, тиражем не більше восьми штук у 1996-му році. Тепер нумізмати полюють на таку копійку.

На порталі "Коментарі" також можна прочитати скільки коштують монети часів Радянського Союзу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини