Рубрики
МЕНЮ
Елизавета Черных
Курятина залишається найдешевшим м'ясом на українських ринках та в магазинах. Про це повідомили в ефірі "Сніданок з 1+1", передає ТСН.
Курятина - фото з відкритих джерел
Так, за даними Державної служби статистики, вартість кілограма курячої тушки минулого місяця становила в середньому 72 гривні. Філе обходилося дорожче – 117 гривень за кілограм.
Дорожче українцям доводилося платити за свинину, кілограм якої продавали в середньому за 123 гривні.
А найдорожчим м'ясом в Україні продовжує залишатись яловичина. Кілограм продукції коштує у середньому 182 гривні.
Зазначимо, що після новорічних та різдвяних свят у країні стрімко почали зростати ціни на м'ясо. Наприклад, вартість яловичого гуляшу зросла на три гривні порівняно з серединою грудня 2021 року. У супермаркетах його продають за 236 гривень за кіло. Зросли ціни і на свинячий шашлик. Якщо перед святами продукцію можна придбати за 142 гривні, то тепер кіло продають практично за 150 гривень.
Нагадаємо, що за даними аналітиків, в Україні зросла вартість продовольчого кошика, що включає мінімальний продуктовий набір. На початку січня він коштував українцям 1883 гривні, що більше на 9,2%, ніж минулого року. Експерти з'ясували, що жителі України витрачають на продукти 36% свого місячного доходу, а найдорожче їм обходиться м'ясо та молоко. У 2021 році такий же кошик дорівнював 35,7% від доходу громадян.
Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що вартість популярного серед українців овочів — моркви продовжує стрімко зростати. З останніх чисел грудня до сьогодні цінник на моркву підвищився на 19%.
Новини