Головна Новини Бізнес фінанси Нерухомість в Україні дорожчає: як змінилися ціни на житло
commentss НОВИНИ Всі новини

Нерухомість в Україні дорожчає: як змінилися ціни на житло

Найбільше подорожчала нерухомість у новобудовах у передмісті Києва

23 листопада 2021, 10:49 comments1390
Поділіться публікацією:

В Україні фіксують зростання вартості житлової нерухомості. Про це розповіли в ефірі телепрограми "Сніданок з 1+1", пише ТСН. 

Нерухомість в Україні дорожчає: як змінилися ціни на житло

Нерухомість в Україні дорожчає: як змінилися ціни на житло - фото з відкритих джерел

Збільшення цін на квартири пояснюються підвищеним попитом, запевняють ріелтори, а також подорожчанням будівельних матеріалів. Зазначається, що за рік ціни на квадратні метри в країні зросли в середньому на 17%. Однак це ще не межа, вартість підвищуватиметься і надалі.

Журналісти зазначають, що найбільше подорожчала нерухомість у новобудовах у передмісті Києва. Крім того, збільшуються ціни на квартири та інших великих містах. Так, у Харкові, Одесі, Львові та Дніпрі вартість квартир зросла на 13%.

Нагадаємо, що голова Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) (АФНУ) Юрій Піта розповідав, що у листопаді 2021 року у найбільших обласних центрах очікується скорочення попиту на нерухомість на "вторинці" на 17-20%. У вересні-жовтні кількість потенційних покупців вже знизилася на 10-15%. Чи вплине така тенденція на ціни на житло – читайте у матеріалі.

А також голова АФНУ Юрій Піта озвучував прогноз ситуації на ринку житла у листопаді , пояснивши, які зміни можуть відбутися і чому. Зокрема, експерт назвав кілька факторів, які сприяють стабільності цін.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що фахівець у галузі нерухомості Михайло Артюхов поділився прогнозом цін на оренду житла в Україні (з урахуванням коронавірусу, адаптивного карантину та підвищення тарифів). Експерт також розповів, які важливі та необхідні для ринку оренди рішення можуть бути прийняті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини