Головна Новини Бізнес фінанси В Україні продають 50 копійок за 6 тисяч гривень: у чому особливість монети (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні продають 50 копійок за 6 тисяч гривень: у чому особливість монети (ФОТО)

Такі монети були викарбувані англійськими штемпелями на Луганському монетному дворі

28 грудня 2021, 10:36 comments4574
Поділіться публікацією:

На профільному аукціоні Violity з'явилося оголошення про продаж двох монет номіналом 50 копійок, датованих 1992 роком. Продавець оцінив екземпляри у 6 тисяч гривень. Зазначається, що копійки виготовлені з латуні.

В Україні продають 50 копійок за 6 тисяч гривень: у чому особливість монети (ФОТО)

В Україні продають 50 копійок за 6 тисяч гривень - фото з відкритих джерел

Спеціалізований портал Monety повідомляє, що особливістю такої монети – 50 копійок 1992 р. 4ААм – є опуклий щит, на якому розташовується вдавлений тризуб. Зазначається, що такі монети викарбували англійськими штемпелями на Луганському монетному дворі. Через те, що в ескізах була помилка, щит вийшов опуклим, а тризуб — вдавлений. Серед нумізматів така монета зветься "Англійка".

В Україні продають 50 копійок за 6 тисяч гривень: у чому особливість монети (ФОТО) - фото 2
В Україні продають 50 копійок за 6 тисяч гривень: у чому особливість монети (ФОТО) - фото 3

Поки що на електронному аукціоні не зробили жодної ставки, проте за лотом стежать 25 осіб, яких зацікавила така пропозиція.

На порталі також попереджають, що часто на аукціонах можна зустріти 50 копійок із срібла, бронзи або алюмінію, тобто у "нерідному металі". Такі монети не вводилися в обіг в Україні, а були виготовлені для заробітку на колекціонерах. Знайти такі копійки в гаманці та скарбничці не вдасться.

Зазначимо, що часто на продаж виставляють пам'ятні монети Національного банку рідкісного номіналу, наприклад, 100, 250, 20 гривень . Їх продають за кількадесят тисяч гривень. Так, монету 250 гривень, яку випустили до 30-ї річниці Незалежності, продавали на аукціоні майже за 200 тисяч гривень. Такі монети виготовлені з дорогоцінних металів, зокрема золота 900 проби.

У матеріалі інтернет-видання "Коментарі" також повідомлялося про інші монети, які продаються в десятки разів дорожче від номіналу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини