Головна Новини Бізнес фінанси В Україні суттєво подорожчали меблі: названо причину
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні суттєво подорожчали меблі: названо причину

На ціну меблів впливає дорога фурнітура

22 лютого 2022, 12:01
Поділіться публікацією:

В Україні суттєво дорожчають меблі. Упродовж року ціна збільшилася на третину. Про це розповіли в ефірі телепрограми "Сніданок з 1+1".

В Україні суттєво подорожчали меблі: названо причину

В Україні суттєво подорожчали меблі - фото з відкритих джерел

За словами виробників, зміна вартості пов'язана із подорожчанням витратних матеріалів. Зокрема, деревно-стружкових плит (ДСП), які використовують під час виготовлення меблів найчастіше. З початку 2022 року їхня вартість зростала вже тричі. Головна причина – дорога деревина.

До того ж, на ціну меблів впливає дорога фурнітура, яку виробники часто замовляють в інших країнах. Так, її вартість залежить від коливання курсу валют.

Зазначимо, що також в Україні стрімко зростають ціни на продукти. Експерти Українського клубу аграрного бізнесу проаналізували динаміку цін на продовольство в країні за останні два тижні та з'ясували, що за цей період найбільше подорожчали помідори. Вартість овочів збільшилася аж на 29%. Також спостерігалося стрімке зростання цін на яловичину, банани, житній хліб та інші продукти.

Щодо хліба, то експерти прогнозують і подальше збільшення вартості. У зв'язку з подорожчанням енергоресурсів – газу та електрики – ціна на соціально значущий продукт може підвищитися ще на 25-30%. Сюди накладаються транспортні витрати. Виробники будуть просто змушені піднімати ціни на хліб.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що з 1 лютого в Україні подорожчали ювелірні вироби зі зростання вартості на держпослугу — таврування прикрас. Ця процедура є обов'язковою, причому у більшості інших країн ця операція добровільна або зовсім відсутня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини