Головна Новини Бізнес фінанси В Україні зміняться ціни на молочну продукцію: в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зміняться ціни на молочну продукцію: в чому причина

Ціна буде більшою мірою залежати від вартості кормів

6 вересня 2021, 09:49
Поділіться публікацією:

На території України прогнозують подорожчання молочних продуктів. Про це повідомили в ефірі телепрограми "Cніданок з 1 +1".

В Україні зміняться ціни на молочну продукцію: в чому причина

В Україні зміняться ціни на молочну продукцію - фото з відкритих джерел

За словами аналітиків з Асоціації виробників молока, основною причиною збільшення вартості є зменшення пропозиції сирого молока. У зв'язку з цим експерти очікують подорожчання продукції на 30 копійок протягом двох місяців.

При цьому фахівці додають, що ціна буде більшою мірою залежати від вартості кормів та врожаю.

Зазначимо, що в Україні прогнозується дефіцит картоплі . Від експертів надходять скарги на низький урожай овоча, а також його непривабливу якість. Картопля в цьому році виросла дрібною — не перевищує 30 міліметрів в діаметрі. Раніше такий урожай переробляли на крохмаль або використовували як корм для худоби, проте в цьому році його постачають для продажу. Незважаючи на такий урожай, вартість картоплі залишається колишньою.

Також варто додати, що майбутня зима може стати вельми непростою для українців, які звикли до багатого врожаю картоплі. За прогнозами експертів, вартість улюбленого багатьма овоча може підскочити до небувалих висот, а його якість буде бажати кращого.

У матеріалі інтернет-видання "Коментарі" також повідомлялося, що, за даними Міністерства фінансів, в липні річна інфляція прискорилася від 9,5% до 10,2. Подібні показники не були зафіксовані в країні з 2018 року. Фахівці стверджують, що українцям слід готуватися до того, що вартість деякої продукції продовжить зростати. Які продукти найбільше подорожчають восени, читайте в матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини