Головна Новини Бізнес держсектор "Укрпошта" йде з бізнесу: що продали на цей раз
commentss НОВИНИ Всі новини

"Укрпошта" йде з бізнесу: що продали на цей раз

Головпоштамп в Києві ще не продали, але готелів в активах "Укрпошти" більше немає

29 травня 2021, 00:24
Поділіться публікацією:

З аукціону продано готельний комплекс "Зелена Буча", розташований в Київській області. Про це повідомив генеральний директор компанії "Укрпошта" Ігор Смілянський.

"Укрпошта" йде з бізнесу: що продали на цей раз

Готель "Зелена Буча". Фото з відкритих джерел

Смілянський заявив, що "Укрпошта" виходить з готельного бізнесу. Комплекс "Зелена Буча" площею 4000 кв. м став останнім готелем, який продало підприємство. На його утримання щорічно витрачали 3 млн грн. "Зелену Бучу" використовували для навчання співробітників "Укрпошти" та проведення заходів.

Готельний комплекс проданий через систему Prozorro за 61,2 млн грн, повідомив Смілянський. Виручені з продажу гроші планують витратити на закупівлю машин, комп'ютерів і ремонт відділень.

"Ну, принаймні, поки що не продали Головпоштамт під найкрутіший готель Києва... А нерухомості ми продали вже на 246 млн грн... Готелів більше немає, а ось бази відпочинку є", — заявив керівник "Укрпошти".

На офіційному сайті держпідприємства зазначається, що зараз "Укрпошта" продає 118 об'єктів нерухомості на суму 346,8 млн грн.

"Укрпошта" також вирішила побудувати в Київській області автоматизований сортувальний центр за 50 млн дол. Оголошено тендер й відомі вимоги до підрядника.

Раніше стало відомо, що "Укрпошта" починає процес придбання банку. Операцію планують оформити протягом 5-6 місяців. Також відомі фінансові установи, які може купити компанія "Укрпошта". Банк повинен мати менше 20 підрозділів, менш 700 млн грн чистих активів та менш 500 млн грн власного капіталу.

Раніше повідомлялося, що в Україні виставлять на продаж сім великих держпідприємств. Поповнити бюджет великою приватизацією планують на мільярди гривень. Серед об'єктів — обленерго, завод "Більшовик", "НПЗ" та "Об'єднана гірничо-хімічна компанія".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини