Головна Новини Бізнес держсектор Військовий експерт розповів, чому реформи в "Укроборонпрому" були необхідні
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий експерт розповів, чому реформи в "Укроборонпрому" були необхідні

Як вважає генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, все тримається на події, які почалися в 2014 році

29 січня 2021, 15:29 comments1286
Поділіться публікацією:

В ДК "Укроборонпром" почали реструктуризацію підприємств, що знаходяться в управлінні концерну. У дежконцерні відзначають, що завершили перший етап тріаж-аналізу, або комплексної оцінки 137 підприємств. Зокрема, з 116 працюючих підприємств, фінансово стабільними є 33, фінансово нестійкими — 27, в поганому фінансовому стані — 56. Тільки 29 підприємств "Укроборонпрому" заробили 88% чистого доходу держконцерну за 2016-2019 роки.

Військовий експерт розповів, чому реформи в "Укроборонпрому" були необхідні

Укроборонпром (фото з відкритих джерел)

Як розповів інформаційному агентству "Коментарі-Україна" військовий експерт, генерал-лейтенант запасу, кандидат військових наук, доктор технічних наук, професор, заступник начальника Генерального штабу ЗС України (2006-2010 рр.) Ігор Романенко, необхідно піднімати коріння перетворень концерну "Укроборонпром "і в цілому оборонно-промислового комплексу України.

"Все тримається на події, які почалися в 2014 році. На початок війни у нас по техніці і озброєнню, яке було в збройних силах України — сучасного було всього близько 10%. За час ведення війни цей показник збільшився, але незначно — до 15-17%. Для порівняння — в збройних силах РФ — у них понад 70% нової техніки на озброєнні армії, тому вести з таким противником війну дуже складно", — сказав Романенко.

За словами заступника начальника Генерального штабу ЗС України (2006-2010 рр.), необхідні були реформи, які забезпечили б виробництво ВПК України сучасного озброєння і техніки, що дозволяло б протистояти озброєним силам РФ.

Нагадаємо, "Укроборонпром" планують розділити на два основних холдингів. За інформацією глави установи Юрія Гусєва, один з них буде займатися оборонними системами і забезпечувати потреби вітчизняних військових. Представники іншого об'єднання працювати над поліпшенням аерокосмічної галузі України.

Раніше "Коментарі" розповідали, що держконцерн в 2020 році виконав план державних замовлень на 12 млрд гривень. Одночасно з цим "Укроборонпром" має чимало боргів, тому на порталі можна дізнатися, який їх загальний розмір і як доведеться за них розплачуватися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергій

1 лютого 2021, 23:36

Станіслав, по перше, конфлікт повинен бути без зброі. По друге, націоналізація - це відібрати майно у тих, хто його накрав (а це вже проходили в СРСР). Це такіж крадіі, тільки під іншим прапором. По третє, армія - це силова структура, підкорюється вона не еліті, а структурним підрозділам, про які Ви і гадки не маєте. Так що, робить висновки. Ось так, якось...

Станіслав

29 січня 2021, 22:56

По перше, це не війна а конфлікт. По друге країна яка прагне перемоги, націоналізує а не продає. По трете їм - цій корумпованої еліті не потрібна армія яка завтра оберне зброю проти них самих.


Новини