Головна Новини Бізнес фінанси Біткоїн різко обвалився за добу: який курс
commentss НОВИНИ Всі новини

Біткоїн різко обвалився за добу: який курс

Ринкова капіталізація активу скоротилася до 736 млрд доларів

21 січня 2022, 09:35
Поділіться публікацією:

У п'ятницю, 21 січня, курс найпопулярнішої криптовалюти у світі опустився до мінімальних значень з 5 серпня 2021 року, досягнувши 38,2 тисячі доларів. За даними CoinGecko, станом на 09:20 цифрова валюта торгується на рівні 38,8 тисячі доларів. Добове падіння біткоїну становило понад 7%, пише РБК. 

Біткоїн різко обвалився за добу: який курс

Біткоїн різко обвалився за добу - фото з відкритих джерел

Ринкова капіталізація активу скоротилася до 736 млрд. доларів за добових обсягах торгів у 28,7 млрд доларів.

Зазначимо, що курс криптовалюти продовжує знижуватися після досягнутого в листопаді історичного максимуму 69 тисяч доларів. З того часу біткоїн подешевшав на 46%.

Нагадаємо, що в останній місяць вартість найголовнішої криптовалюти стрімко падає. При цьому деякі експерти зазначають, що до 23 січня його курс може суттєво змінитися — як впасти, так і піднятися до 46 тисяч доларів. У Швейцарському банку взагалі прогнозують, що цього року біткоїн може подорожчати до 75 тисяч доларів через те, що більша кількість інституційних інвесторів почали використовувати криптовалюту.

При цьому американські інвестори у своїх прогнозах не такі оптимістичні. У компанії Invesco заявляють про можливе падіння біткоїну в 2022 році до позначки 30 тисяч доларів. Такий показник може продемонструвати зниження криптовалюти більш ніж на 50% його історичного максимуму, встановленого в листопаді.

Раніше портал "Коментарі" звернувся до аналітика "Альпарі", фахівця з криптовалюти Олега Алексєєва, щоб дізнатися, що відбувається на криптовалютному ринку, чому ми спостерігаємо таку мінливість курсу біткоїну і чи може його ціна, і за яких умов, знову злетіти, подібно до максимальних позначок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини